<< Terug

Boekreview Licht leven

/storage/photos/2021/Blogs/lichtleven.jpg

Om heel eerlijk te zijn heb ik lang getwijfeld voordat ik dit boek uiteindelijk heb gekocht. Ik had het verschillende keren op verschillende socialmedia kanalen voorbij zien komen maar was toch erg bang dat het verhaal erg als biografie was neergezet waardoor ik er niet veel uit zou kunnen halen voor mijzelf.

Niet is minder waar, er zitten veel persoonlijke stukjes in, maar zeker ook veel wijze levenslessen. Het boek heeft een duidelijke structuur en geeft duidelijk handvaten zodat je er zelf mee aan de slag kan. Dit had ik in eerste instantie echt verkeerd ingeschat, maar ik ben blij dat ik het boek besteld heb want ondertussen heb ik het al twee keer gelezen en ik denk dat er binnenkort zelfs een derde keer komt!

Het boek begint met de uitleg en een stukje persoonlijk verhaal. De eerste keer heb ik het in stukjes gelezen om te zorgen dat ik er echt veel uit zou halen. Het boek is heel sprekend geschreven en ik kon mij al snel inleven, maar het ook omdraaien naar mijn eigen leven waardoor ik sommige stukjes (op een positieve manier) soms erg confronterend vond.

In het boek wordt geschreven over 7 stappen en voor iedere stap wordt echt de tijd genomen. De 7 stappen hebben een logische opbouw waardoor je aan het eind echt het gevoel hebt dat je ergens aan gewerkt hebt.

Het boek heeft mij enorm geholpen. Wat ik wel merk is dat je er op dat moment voor open moet staan. Als je nog niet zover bent dat je voor jezelf een pad wil gaan uitstippelen kan je het boek het best even wegleggen en pas weer pakken als je er wel klaar voor bent. Ik zou het boek aan iedereen aanraden! De titel "Lich leven" geeft misschien een beetje een zweverige indruk, maar ik heb het gevoel dat het boek is geschreven door iemand die met beide benen op de grond staat. Dus als je open staat voor een licht leven, zou ik het boek zeker aanraden!


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 24-08-2021 om 06:06.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.