<< Terug

Groene thee

/storage/photos/2021/Algemeen/1626879619.jpg

Groene thee zou een detox functie hebben. Het zuivert het lichaam van schadelijke stoffen. Hierdoor zou het een positief effect hebben op de spijsvertering, de ontlasting zou zachter worden, de darmen zouden minder worden geprikkeld en het verwijderen van afvalstoffen zal worden versnelt. Voor mensen met obstipatie zou dit een positief effect op de darmen kunnen hebben. Hiernaast bevat groene thee veel vitamine en mineralen die een positief effect kunnen hebben op de gezondheid, zoals vitamine c.

Grofweg gezegd heb je drie verschillende thee soorten; zwarte thee, groene thee en witte thee. Hiernaast heb je nog de thee uit een zakje en de pure thee.

Bij groene thee hebben de theebladeren minimale oxidatie ondergaan, dit houdt in: bij het plukken van de groen thee worden de jonge blaadjes geplukt en daarna direct gestoomd. De polyfenolen blijven in tact en de blaadjes blijven groen. Hierna wordt de thee mechanisch geplet en op een lage temperatuur gedroogd.

Groen thee bevat ongeveer 30% polyfenolen, polyfenolen zouden ontstekingsremmend kunnen werken en ervoor kunnen zorgen dat afvalstoffen sneller worden afgevoerd uit ons lichaam.

Groene thee bevat de vitamine A, B1, B2, B3, C, E en K.

Hiernaast bevat het ongeveer 3% aminozuren en dan met name Theanine dat zou kunnen helpen bij ontspannen.

Groen thee bevat gemiddeld 3-6% caffeïne, dit is ongeveer 24-40 mg. In zwarte thee is dit ongeveer 14-61 mg en in koffie ongeveer 95-200 mg.

Hoeveel je van de werkzame stoffen binnen krijgt is erg afhankelijk van onder andere de hoeveelheid thee, hoe lang je het hebt laten trekken en de temperatuur van het water.

Groene thee heeft ook een aantal kanttekeningen, zou zo het de opname van ijzer verminderen. Hierdoor is het van belang dat het niet wordt gedronken in combinatie met ijzerhoudende producten. Groene thee bevat nog steeds caffeïne, mensen die hier gevoelig voor zijn moeten hier rekening mee houden.

Door te veel gebruik komt er te veel tamine vrij wat juist weer buikklachten kan geven, zoals misselijkheid en buikpijnen.

 

Groene thee kan op verschillende manier worden toegepast. Het meest voor de hand liggend is in de thee. Om het meest effect van groene thee te kunnen ondervinden is het gebruiken van de pure gedroogde theeblaadjes het meest aan te raden. Groene thee wordt vaak vergeleken met matcha poeder. Dit is niet hetzelfde. De bereiding om de poeder te maken verloopt anders, waardoor er ook andere stoffen vrijkomen.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 31-10-2021 om 06:06.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.