<< Terug

"Liefde gaat door de maag"

/storage/photos/2022/Algemeen/1641325113.jpg

We kennen allemaal de uitdrukking wel "Liefde gaat door de maag." Ik gebruik hem ook regelmatig, zeker als ik een top recept heb neergezet, lekker eten geeft toch altijd een beetje extra liefde, vind ik dan.

Maar gaat liefde ook echt door de maag. Ik heb er een middag voor uitgetrokken en ik heb er verschillende blogs en artikelen over gelezen. Van al deze informatie heb ik mijn eige conclusie getrokkken en dat kan je dan weer lezen in dit blog.

Er is geen wetenschappelijk bewijs gevonden dat liefde ook daadwerkelijk door de maag gaat. Er zou in de maag niets gebeuren wat te maken zou hebben met de hormonen die te maken hebben met liefde. Ook in de andere processen in het lichaam zou er geen directe aanleiding zijn om verliefd te worden op een persoon door zijn eten te eten.

Om het onderzoek een beetje uit te breiden zijn ze op zoek gegaan naar de omstandigheden om de maaltijd heen. Zouden deze dan kunnen zorgen voor liefde? Ik kan zo al een aantal afknappers bedenken: smakken, niet netjes eten, praten met volle mond. En hier heb je vast nog wel een aanvulling bij. Maar toch blijken de omstandigehden rond de maaltijd ook een positief effect te hebben. Het voelt namelijk fijn als er iemand de moeite voor jou neemt om een maaltijd voor jou te verzorgen. Wat je op je bord krijgt is een waar kadotje en iemand heeft er veel liefde in gestopt. Voor je überhaupt begonnen bent aan de maaltijd voel je je dus al een geliefd. Zou dit dan de grootste oorzaak zijn van "Liefde gaat door de maag"?

Wat het meest opvallend is dat de uitdrukking "Liefde gaat door de maag." in veel verschillende talen voorkomt. Dit houdt in dat wij Nederlanders toch niet als enige verkikkerd zijn op een heerlijke maaltijd. En als er meerdere landen zijn die deze uitdrukking hebben en aangeven dat liefde en eten met elkaar zijn verbonden, dan kan het toch alleen maar waar zijn?


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 11-02-2022 om 06:06.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.