<< Terug

Zink

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2022/Algemeen/1645354783.jpg

Zink kennen we na de corona pandemie bijna allemaal wel. Het zou helpen om je reuk en smaak weer terug te krijgen. Dit is voor een deel inderdaad waar, als je verschillende blogs leest komt zink geregeld naar voren. Maar wat niet altijd vermeld wordt is dat het niet alleen om zink draait maar om verschillende combinaties. Zink is namelijk een spoorelement wat veel samenwerkt. Het is dus niet de bedoeling om opeens meer zink te gaan slikken omdat dit gevolgen kan hebben voor je lichaam. Als je dit overweegt is het altijd belangrijk om dit samen met een professional te bespreken.

Zink is bij veel enzymprocessen betrokken en kan bijdragen aan de stofwisseling. Het helpt bij de groei en de ontwikkeling van weefsel en heeft een positief effect op het afweersysteem. Ht helpt met het bestrijden van virussen en bacteriën en heeft een positief effect op je geheugen.

Zink kan je in veel producten vinden, zoals vlees en kaas, maar ook in mosselen en oesters en zelfs in rijst.

Alhoewel er wel wordt beschreven dat je bij een zinktekort inderdaad je reuk en geur kan verliezen en last kan krijgen van je slijmvliezen hebben verschillende bronnen het er ook over dat ze deze symptomen van tekorten nog nooit zijn tegengekomen. Voor een vrouw boven de 18 raadt het voedingscentrum 7 mg aan en voor een man 9 mg.

 

Bedankt voor de informatie!
Voedingscentrum
Vitamine-info


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 27-03-2022 om 06:06.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.