<< Terug

Madagscar

/storage/photos/2022/Algemeen/1665221656.jpg

Wij gaan dit jaar op vakantie naar Madagscar, of Madagaskar, hangt er vanaf van wie je het verhaal leest. Waarop we van iedereen de ractie kregen: "Dat hoor je niet zo vaak". Nee dat klopt, maar dat betekend niet dat het land minder mooi of bijzonder is. Het is juist een heel bijzonder land, met een klimaat en dieren die je nergens anders tegen gaat komen. Maar ondanks al die mooie verhalen vond ik het "eet-technisch" toch wel een beetje spannend.

Hoe zijn we gestart met het plannen van de reis?
We zijn naar Madagascar op vakantie gegaan met een reisagent die we kennen en die al meerdere vakanties heeft georganiseerd. Voordat er werd geboekt is er eerst nagevraagd bij verschillende instanties of er ook echt rekening kon worden gehouden met mijn "dieet-wensen". Dit zou volgens de reisagent geen probleem zijn omdat ze heel puur koken en het enige brood wat ze eten bougette is en verder eten ze geen brood. Oké, daar gaan we dus. Maar stiekem wel met een koffer vol crackers, want je weet maar nooit :)

En hoe ging het dan echt?
Het eerste deel van de reis ging het eten heel goed, onze gids was op de hoogte en regelde het al in het hotel of in een restaurant voordat we überhaupt iets konden zeggen. Het tweede deel van de reis merkte we dat de hotel meer gericht waren op de Westerse toeristen dus dat de hotels het moeilijker vonden om hier op aan te passen. Maar zolang ze in Madagscar inderdaad bij de basis bleven was het geen probleem. Pakjes en zakjes gebruikten ze bijna niet, alleen al vanwege de kosten. Ze eten de groente die er op dat moment is, dus bij ons in de winter waren het vooral, worteltjes, boontjes en soms wat bloemkool. Dit zijn geen low-FOMAP groente, maar voor mij was dit geen probleem.
Het enige obstakel waar we tegen aanliepen was het ontbijt, uitgebreid ontbijten past niet in de Madagasische cultuur waardoor ze hiervoor vaak Westerse keuzes maakte. Wat erop neer kwam dat ik vaak een gebakken eitje kon eten en een beetje fruit erbij. Terwijl de mensen van Madagskar vaak rijst eten als ontbijt, wat voor mij geen probleem zou zijn geweest.

En is het dan behalve het eten de lange vliegreis waard?
Tijdens de voorbereiding heb ik echt meerdere keren gedacht, waarom doen we dit? We moesten PCR-testen doen voor we weg gingen en bij aankomst, geld konden we van tevoren niet wisselen en we hadden wat gedoe met een visum, wat je achteraf daar moest aanvragen.
Maar uiteindelijk stapte we in het vliegtuig en is alles goed gekomen. Het bijzondere van Madagascar is, is dat het heel groot is dus je veel verschillende klimaten hebt, we zijn van regenwoud, naar bergvlaktes naar woestijn en hagelwitte stranden gegaan. We hebben de meest bijzondere fauna en flora gezien die je nergens anders tegen zult komen en we hebben over de meest vreselijke wegen gereden naar de mooiste bestemmingen. Oftewel een reis met hele grote uiterste, maar wel ook met enorm genieten.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 22-10-2022 om 06:06.

Reacties:

Greet schreef op 22-10-2022 om 14:07:
Mooi geschreven


Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.