<< Terug

budget tips fodmap dieet

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/filemanager/photos/2023/Algemeen/budget.jpg

De laatste tijd is er steeds meer vraag naar low-budget recepten en er zijn een aantal makkelijke oplossingen om rekening te kunnen houden met de kosten.

Combineer je producten: Als je bezig bent met de eliminatie fase binnen het FODMAP-dieet merk je dat je van veel producten maar een beetje gebruikt. Je gebruikt vaak veel producten maar in kleine beetjes. Het is handig om deze producten meerdere keren door de week te gebruiken, hierdoor heb je minder kosten en kan je je toch aan de hoeveelheden binnen het eliminatie dieet houden.
Bijvoorbeeld: je mag ongeveer een halve paprika, ik gebruik die op maandag en de andere helft op woensdag. Dat dit ik ook met de courgette die ik gebruik waardoor ik dus maar weinig producten hoef te komen om meerdere dagen te kunnen eten.

Eet uit het seizoen: zeker als je kiest voor verse producten kan het enorm helpen om in de gaten te houden welke producten er in het seizoen zijn want die zijn vaak een stuk voordeliger. Dit drukt ook de kosten. Op internet zijn er heel veel lijsten te vinden met wanneer welk product in het seizoen is.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 28-02-2023 om 06:06.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.