<< Terug

Meditatiechallenge

/storage/photos/2019/Algemeen/mediteren.jpg

Na verschillende filmpjes op Facebook en Instagram te zijn tegen gekomen over de meditatiechallenge van Dolly besloot ik mij hier voor op te geven. Ik was een aantal weken gelede al begonnen met af en toe een meditatie sessie. Moeilijker dan gedacht, maar het bracht zeker rust. Rust in mijn hoofd en in mijn lichaam. Het moeilijke vond ik nog wat ik nou precies moest doen, behalve mij concentreren op mijn ademhaling en ik hoop hier tijdens de challenge meer informatie over te krijgen.
Tijdens de challenge werd dit al wat duidelijker. Je kan aan verschillende dingen denken en je concentreren op verschillende dingen. Als je maar niet van gedachte naar gedachte schiet. Ik heb door de challenge meer gevoel gekregen tijdens mijn meditaties en denk dat ik ze nu ook bewuster kan uitvoeren. Tijdens de challenge wordt je meegenomen in de meditatie, wat ik als beginner erg fijn vind. Wel heb ik gemerkt dat ik het geluid zacht moet zitten omdat ik de stem anders te hard vind.
Op woensdag heb ik meegedaan aan de webinar. Hierin zaten interessante vragen waar je goed over na kan denken. Sommige voorbeelden die ze gaf vond ik van mijn kant misschien iets te "zweverig", maar dit kan ook door ervaring komen. Wat ik wel fijn vond is dat ze er erg open over was en dit wilde delen. Aan het eind geeft ze een aanbieding voor een langer traject. Op dit moment ben ik afgehaakt, dit was niet mijn interesse en ook niet mijn doel van de webinar.

Ik ga door met de meditatie en alle kennis die ik tijdens de challenge heb opgedaan ga ik zeker toepassen. Fijn om weer iets meer handvaten te hebben.

 


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 25-01-2019 om 18:59.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.