<< Terug
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 07-06-2019 om 06:33.
Spinazie en yoghurtdressing
Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarischEen heerlijke frisse saus. Hij kan bij veel gerechten worden gegeten, maar als je de Turkse keuken gaat uitproberen is deze saus zeker een must. Maar natuurlijk kan de saus ook op een borrelplank.
Ingrediënten:
- 250 gram spinazie
- 125 lactose vrije Griekse yoghurt
- 2 eetlepels olijfolie
- 1/2 theelepel suiker
- sap van een halve citroen
- een snufje zout en peper.
Bereiden:
- Doe een beetje water in een koekenpan, als eerste wordt de spinazie gestoomd.
- Scheur de spinazie boven het kokende water en doe daarna de deksel op de pan.
- Laat dit voor een aantal minuten staan totdat je ziet dat de spinazie is geslonken.
- Giet de spinazie af en laat het uitlekken in een vergiet.
- Laat de spinazie goed afkoelen voor je het door de dressing doet.
- Meng ondertussen de Griekse yoghurt, olijfolie en de suiker door elkaar.
- Voeg nu het citroensap en de zout en peper toe.
- Blijf goed proeven tussendoor. Voeg indien nodig nog extra smaak toe.
- Meng de afgekoelde spinazie erdoor en genieten maar.
Spinazie valt in de groene groep van de Polyolen. Lactosevrije yoghurt staat op de groene lijst in de categorie lactose.
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 07-06-2019 om 06:33.