<< Terug

Deegballetjes met yoghurt

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2019/Diner/Deegballetjes600.jpg

Tortellini op zijn turks. Een recept waarbij de smaken goed bij elkaar komen en het de tijd in de keuken meer dan waard is!

Ingrediëten:

Deegballetjes:

  • halve verpakking glutenvrije pastabloem (Madame LouLou)

De vulling:

  • 150 gram rundergehakt
  • het groen van een bosui
  • zout, peper, komijn en paprikapoeder
  • peterselie
  • yoghurt, voor in de schaal.

Bereiden:

  1. Maak het pastadeeg zoals het op de verpakking staat beschreven.
  2. Rol het deeg uit tot het ong. net zo dik is als pastadeeg.
  3. Maak hierin vierkantjes van ong. 4 bij 4 cm.
  4. Bak ondertussen het gehakt gaar.
  5. Voeg de bosui en de kruiden toe.
  6. Pak een theelepen en leg een theelepel gehakt op ieder vierkantje.
  7. Vouw de puntjes naar binnen en maak er vervolgens een bolletje van.
  8. Herhaal dit tot het gehakt of het deeg op is.
  9. Zet een pan met water op het vuur en wacht tot het water kookt.
  10. Doe ong. 5 balletjes in de pan met kokend water en wacht tot ze goed naar de bovenkant komen.
  11. Als de balletjes drijven haal je ze met een schuimspaan uit het water.
  12. Giet ondertussen een laagje yoghurt in een schaaltje.
  13. Voeg na smaak nog wat peterselie toe.
  14. De balletjes plaats je op de yoghurt.
  15. Dippen maar!

Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 19-06-2019 om 07:30.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.