<< Terug

Basis tomaten pasta saus

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarisch
/storage/photos/2019/Diner/basistomatenpastasaus.jpg

Een goede pastasaus is een lekkere aanvulling bij je pasta. Een basissaus dat je zelf heb gemaakt maakt dit alleen maar beter. Het is een simpele saus en hoeft niet lang te stoven. Genieten dus!

Ingrediënten:

  • 25 gram plantaardige bakboter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • het groen van een bosui
  • 100 gram tomatenpuree
  • ongeveer 500 gram tomaten
  • een snufje peper en zout
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 takjes tijm

Bereiden:

  1. Snij de tomaten in kleine stukjes zodat ze goed mengen met de saus.
  2. Snij het groen van de bosui.
  3. Doe de boter en de olijfolie in de pan.
  4. Doe de tomaten en de bosui in de pan.
  5. Blijf roeren zodat het niet aanbrand.
  6. Voeg hierna de tomatenpuree toe.
  7. Roer dit allemaal goed door elkaar zodat de smaken worden verdeeld.
  8. Voeg nu de peper, zout, rozemarijn en tijm toe.
  9. Laat dit een aantal minuten sudderen op een laag vuur.
  10. Proef hierna of de saus op smaak is.
  11. Voeg eventueel nog wat kruiden toe.
  12. Als de saus op smaak is, eet smakelijk!

Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 08-03-2019 om 07:01.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.