<< Terug

Pizza met aardappelbodem

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarisch
/storage/photos/2019/Diner/Aardappelpizza600.jpg

Pizza met aardappelbodem. De eerste keer dat ik dit recept voorbij hoorde komen vroeg ik mij af wat voor combinatie dit zou zijn. zou het smaken naar echte pizza? De aardappel erin geeft juist een verrrassende smaak. De gist in het deeg zorgt ervoor dat de bodem wat luchtiger wordt waardoor het een fluffige smaak krijgt. Een mooie combinatie dus en een leuk recept om een keer uit te proberen.

Ingrediënten voor de bodem:

  • 5 kruimige aardappelen
  • 1/2 theelepel gist
  • 100 ml lactosevrije melk
  • 100 ml water
  • 200 gram glutenvrije bloem
  • 1 theelepel zout.

Ingrediënten voor de saus:

  • boter (plantaardig)
  • olijfolie
  • het groen van een bosui
  • 1 takje rozemarijn
  • 20 gram tomatenpuree
  • ong. 150 gram tomaten

Bereiden:

  1. We beginnen met het bereiden van de bodem. In de tijd dat dat bodem staat te rusten kunnen we de saus maken.
  2. Schil de aardappelen en kook ze tot ze goed gaar zijn.
  3. Giet de aardappelen af en stamp deze fijn. Dit kan met een stampot stamper of een vork.
  4. Doe de bloem, zou en gist bij elkaar.
  5. Meng alles goed door elkaar.
  6. Voeg nu de aardappelen, de melk en de water toe.
  7. Meng dit allemaal door elkaar tot het een bal is.
  8. Kneed de bal voor een aantal minuten.
  9. Rol de bal hierna uit tot een dikte van ong. 0,5 cm.
  10. Leg de pizza op bakpapier en laat hem voor een half uur rusten op een bakplaat.
  11. Verwarm de oven alvast op 200 graden.
  12. Begin in met het maken van de saus.
  13. Snij de tomaten en de bosui.
  14. Doe de boter en de olijfolie in de pan.
  15. Doe hier de bosui bij.
  16. Hierna de tomaten en de puree.
  17. Meng dit allemaal goed door elkaar en voeg als laatste de rozemarijn toe.
  18. Laat de smaken bij elkaar intrekken en proef of er nog zout of peper bij moet.
  19. Zet de pizzabodem alvast in de oven voor 10 minuten. Zo weet je zeker dat de bodem gaar is.
  20. Haal de bodem na 10 minuten uit de oven en doe de saus er bovenop.
  21. Zet de pizza terug in de oven voor 10-15 minuten.
  22. Hierna lekker genieten van een luchtige pizza vol met smaak.

Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 24-01-2020 om 06:34.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.