<< Terug

De kip of het ei soep

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2019/Soep/kipofheteisoep.jpg

Het recept lijkt een beetje vreemd maar de smaken komen goed bij elkaar. Het is een kippensoep waarin je vervolgens de ei een korstje laat vormen waardoor deze zich goed mengt in de soep. De croutons in de soep zorgen ervoor dat het een goed vullende soep wordt. Ik hoor alleen maar voordelen. Ik hoop dat jullie dit gekke recept durven uit te proberen en er net zo enthousiast over worden als dat ik ben. Dit is een recept voor ongeveer 4 soepkommen.

Ingrediënten soep:

  • 3 liter water
  • 1 kipfilet
  • 2 bouillonblokjes (FODMAP kippenbouillon Knorr)
  • 4 wortelen
  • 10 cm groen van een prei
  • het groen van een bosui
  • 1/2 theelepel mosterdzaad
  • 1/2 theelepel komijn
  • een takje peterselie
  • 4 handjes spinazie
  • Parmezaanse kaas
  • croutons
  • 4 eieren

Ingrediënten croutons:

  • 4 oude boterhammen, glutenvrij
  • olijfolie

 

Bereiden:

  1. Doe water in de pan en leg hier de kipfilet in.
  2. Laat het water koken tot de kipfilet begint te drijven.
  3. Snij ondertussen alle groente, behalve de spinazie.
  4. Meng in een vijzel alle kruiden zodat dit later in de soep kan.
  5. Doe de bouillonblokjes in de pan.
  6. Voeg hierna de groente en de kruiden toe.
  7. Laat dit een tijdje sudderen zodat de smaken in trekken.
  8. Haal hierna de kip uit de pan en haal deze met behulp van een vork uit elkaar.
  9. Doe de kip weer terug in de pan.
  10. Verwarm ondertussen de oven op 200 graden.
  11. Snij de boterhammen in stukjes en doe deze in een ovenschaal.
  12. Schenk hier een klein beetje olijfolie over.
  13. Zet de schaal voor ongeveer 10 minuten in de oven.
  14. Haal de croutons uit de ovenschaal en doe deze in de soepkommen.
  15. Verwarm ondertussen de oven weer op 200 graden.
  16. Doe de soep in de soepkommen, niet helemaal vol ongeveer 3/4.
  17. Doe in iedere kom een handje spinazie.
  18. Breek hierboven een ei open, doe dit in iedere kom.
  19. Het ei ligt nu op de spinazie.
  20. Doe hier ongeveer 10 gram Parmezaanse kaas overheen.
  21. Zet de soepkommen in de oven voor ongeveer 30 minuten.
  22. Het is erg verschillend per oven hoe snel het ei gaar wordt, hou dit vooral in de gaten.
  23. De kommen zijn heet als ze uit de oven komen, net als de inhoud.
  24. Geniet van alle smake en de voedzame maaltijd!

 

De Parmezaanse kaas valt onder de categorie harde kazen. Parmezaanse kaas bevat 0,1 gram lactose per 100 gram. 20 gram wordt gezien als 1 portie en hierbij staat vermeld dat er 0,0 gram lactose in zit. Je gebruikt 10 gram dus je krijgt vrijwel geen lactose binnen.
De groente in de soep vallen allemaal onder de groene lijsten.

 


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 15-04-2019 om 06:29.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.