<< Terug

Tomaten risotto

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2019/Diner/tomatenrisotto600.jpg

Risotto vind ik een heerlijk gerecht. Het vergt wat werk, je moet in de buurt blijven maar de smaken die vrij komen als je aan het eten bent. Dat vind ik al het werk meer dan waard.

Ingrediënten:

  • 5 tomaten
  • het groen van een bosui
  • 100 gram risottorijst
  • Italiaanse kruiden
  • een glas rode wijn
  • 500 ml kippenbouillon
  • Spekjes voor de garnering
  • cherrytomaten voor de garnering.

Bereiden:

  1. Snij de tomaten in kleine blokjes en snij het groen van de bosui.
  2. Zet het glas wijn klaar zodat de risotto hiermee kan worden afgeblust.
  3. Doe de boter in de pan.
  4. Doe hier de tomaten en het groen van de bosui bij.
  5. Voeg hierna de risotto toe en roer deze tot het gaat glimmen.
  6. Voeg nu een klein scheutje bouillon toe en voeg hierna de wijn toe.
  7. Blijf de risotto goed roeren tot het vocht wordt opgenomen.
  8. Blijf elke keer een scheutje bouillon toe voegen zodat er niets aanbrand.
  9. Doe de risotto in een schaal als deze gaar is.
  10. Bak nu de spekjes en snij de cherrytomaten.
  11. Doe de spekjes, de Italiaanse kruiden en de cherrytomaten over de risotto.
  12. Genieten maar!

Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 29-04-2019 om 06:55.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.