<< Terug

Stokbrood

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarisch, vegan
/storage/photos/2019/Lunch/stokbrood.jpg

Een heerlijk stokbrood, uberhaupt lekker brood. Dat is iets waar iedereen die glutenvrij eet van kan genieten. Het ontdekken van lekker brood heb ik ervaren als een constant teleurstellende zoektocht. Maar er ik begin meer lef te tonen in mijn bakken en begin steeds meer goede ervaringen te krijgen. Dit stokbrood is er een van. Het moet een tijd rijzen, maar verder is het niet veel werk om te maken. Een heerlijk recept dus voor het weekend en om van een lekker stokbrood te genieten. Lekker voor de luch of voor een borrel, bijvoorbeeld met een lekkere tapenade!

Ingrediënten:

  • 500 ml water
  • 10 gram gist
  • 1 theelepel zout
  • 50 gram maismeel
  • 150 gram rijstmeel
  • 50 gram boekweitmeel
  • 50 gram broodmix Schar
  • 1/2 theelepel santagom
  • 10 gram fiberhusk

Bereiden:

  1. Voeg de verschillende soorten melen bij elkaar.
  2. Voeg vervolgens de gist toe en meng dit ook goed door elkaar.
  3. Voeg nu de santagom en de fiberhusk toe.
  4. Meng dit rustig door elkaar.
  5. Voeg als laatste het water toe.
  6. Meng dit rustig door elkaar en dek de kom daarna af met vershoudfolie.
  7. Zet de kom op een warme plaats voor zeker 2,5 uur.
  8. Ik heb het vaak langer laten rijzen en dit heeft het deeg nog nooit kwaad gedaan, dus 4 uur rijzen kan ook als je tussendoor weg moet.
  9. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  10. Pak een bakplaat en leg hier bakpapier op.
  11. Verdeel het deeg in vier stukken.
  12. Zorg voor wat rijstmeel op het aanrechtblad.
  13. Maak van het deeg en lang broodje, zoals een stokbrood.
  14. Zorg voor extra rijstmeel aan je handen als het deeg blijft plakken.
  15. Leg de broodjes op de bakplaat en zet hem voor 30 minuten in de oven.
  16. Laat het brood goed afkoelen en daarna..
  17. Genieten maar!

Binnen het FODMAP-dieet is 100 gram maismeel toegestaan.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 29-03-2019 om 05:36.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.