<< Terug

Lunch salade rauwe ham

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2019/Lunch/lunchsalade600.jpg

Een salade tijdens de lunch geeft mij altijd een goed gevoel. Je kan er eindeloos mee varieren en het is een heerlijk recept voor een break. Door de aardappelen in de salade is hij net iets voedzamer en kan je er weer lekker tegenaan!

Ingrediënten:

  • 1 plakje rauwe ham
  • 5 cherrytomaten
  • 10 cm komkommer
  • 5 olijven
  • een eetlepel kappertjes
  • 4 vast kokende aardappelen
  • het groen van een bosui
  • sla
  • een eetlepel balsamico azijn
  • een eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel pijboompitten

Bereiden:

  1. Snij de sla en spoel deze goed af.
  2. Schil de aardappelen en kook deze tot ze beetgaar zijn, laat ze even afkoelen.
  3. Snij de komkommer, de cherrytomaten, de olijven en het groen van een bosui.
  4. Snij het plakje rauwe ham in stukjes.
  5. Doe de sla en alle rauwkost in een schaal.
  6. Voeg hier de aardappelen aan toe.
  7. Voeg de balsamico azijn en de olijfolie toe aan de salade.
  8. Voeg als laatst wat pijboompitten toe.
  9. Genieten maar!

 

Alle rauwkostproducten zijn afkomstig van de groene lijsten. 45 gram (3 eetlepels) pijnboombitten zijn toegestaan, hier zit  je onder.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 22-03-2019 om 06:26.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.