<< Terug

3x bonbons

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarisch
/storage/photos/2019/Hapjes/bonbons.jpg

Bij pasen hoort chocolade! In de vorm van eitjes, in de vorm van hazen en ga zo maar door. Je eigen chocoladebonbons maken is natuurlijk veel leuker en nog eens super makkelijk!

Ingrediënten:

  • een halve chocolade reep (AH Delicata puur)
  • melk (lactosevrij)
  • 3 walnoten
  • gepofte quinoa
  • gedroogde frambozen

Bereiden:

  1. Zet een pan met water op en zorg dat daarin een kleinere pan hangt. Controleer of dit veilig hangt en of er geen kans op vallen is.
  2. Het water mag niet koken, dus hou hier rekening mee, het water moet ervoor zorgen dat de chocolade gaat smelten.
  3. Begin met een scheut melk in de pan en doe hier direct de chocolade bij.
  4. Roer dit tot het een mooie gladde massa is.
  5. Als de masse te dik is voeg je weer een scheutje melk toe zodat je er makkelijk doorheen kan roeren en de chocolade makkelijk kan scheppen.
  6. Breek ondertussen de walnoten en doe die in 3 vormpjes.
  7. Verdeel de gepofte quinoa over 3 vormpjes.
  8. Breek alvast de frambozen in kleine stukjes.
  9. Schep de chocolade over de walnoten en de gepofte quinoa.
  10. Schep in de vormen voor de frambozen alvast een beetje chocolade, doe de frambozen erin en dek de vorm af met chocolade.
  11. Haal een mes over de vorm zodat de chocolade er netjes in zit.
  12. Zet de chocolade een aantal uur in de vriezer.
  13. Haal de chocolade eruit en bewaar het daarna in de koelkast.
  14. Genieten maar!

Binnen het FODMAP-dieet is 90 gram pure chocolade toegestaan. Dit houdt in dat je niet alle bonbons in één keer op moet eten.
De walnoten vallen netjes binnen de marge van 35 gram, net als de frambozen waarvan 15 gram is toegestaan.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 01-04-2019 om 06:18.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.