<< Terug

Mandarijn taartjes

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2019/Bakken/Mandarijntaartjes600.jpg

Mandarijntaartjes is een fris gerecht wat bij meerdere gelegenheden kan worden gegeten. Veel mensen denken aan Sinterklaas als we het hebben over mandarijnen. Maar door de frisse smaak vond ik het ook een mooi recept voor de Pasen. Maar door de kleur kunnen we hem natuurlijk niet vergeten als Koningsdag recept. Oftewel een heerlijk fris taartje dat eigenlijk altijd gegeten kan worden. Neem er de tijd voor om het te maken, want het duurt even voor het recept helemaal klaar is. Maar het is zeker de moeite waard. Dit recept is voor 4 taartjes.

Ingrediënten:

De bodem:

  • 50 gram rijstmeel
  • 50 gram maismeel
  • 20 gram amandelmeel
  • 90 gram boter
  • 45 gram suiker
  • 1/2 theelepel vanillepoeder
  • 1/2 theelepel speculaaskruiden
  • een snufje zout
  • 1 ei
  • 4 gram bakpoeder
  • amuseringen.

De bovenkant:

  • 300 ml mandarijnsap
  • 5 gelatinebladen
  • 100 ml slagroom
  • 3 theelepels suiker.

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Weeg alle ingrediënten af voor de bodem van de koekjes.
  3. Smelt de boter in een steelpan.
  4. Voeg alle droge ingrediënten in een mengkomt.
  5. Voeg hier het ei en boter aan toe.
  6. Meng alles goed door elkaar.
  7. Rol het deeg uit tot een plak van ongeveer 0,5 cm.
  8. Bak het deeg in de oven op 180 graden voor 15 minuten.
  9. Steek rondjes uit het deeg met amuseringen. En laat de rondjes goed afkoelen.
  10. Pers ondertussen de manderijnen in de sap centrifuge tot je 300 ml mandarijnsap hebt.
  11. Laat de gelatinebladen zacht worden in een bakje water.
  12. Doe 100 ml mandarijnsap in een steelpan en voeg hier de zachte gelatinebladen aan toe,
  13. Zet het op een laag vuur tot de gelatinebladen zijn gesmolten.
  14. Laat de sap afkoelen en die de andere 200 ml erbij.
  15. Klop ondertussen 100 ml slagroom met 3 theelepels suiker.
  16. Meng deze door de sap als de slagroom is opgeklopt.
  17. Doe verhoudfolie in de amuseringen, hierdoor zal de sap niet uit de ringen lopen.
  18. Leg de koekjes op de onderkant en giet hierna de sap eroverheen.
  19. Herhaal dit tot alle ringen vol zijn.
  20. Zet de ringen op een plat bord in de koelkast.
  21. Laat het minimaal 4 uur afkoelen.
  22. Controleer hierna of ze voldoende hard zijn geworden en genieten maar!

 

Binnen het FODMAP-dieet is 100 gram maismeel toegestaan, voor dit recept zit je onder deze hoeveelheid. Er is 25 gram amandelmeel toegestaan, ook hier zit je netjes onder.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 24-04-2019 om 06:53.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.