<< Terug

Basis chocolademelk

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2018/cover_images/Chocolademelk.JPG

Chocolade is een van mijn “voedselverslavingen”. Ik weet ondertussen precies welke chocolade glutenvrij, lactosevrij en binnen het FODMAP-dieet vallen. Iedere dag eet ik wel een stukje of drink ik chocolademelk. Als het buiten opeens veel kouder is, zoals dit weekend, gaan we gelijk over op warme chocolademelk. Natuurlijk zijn er veel varianten, dit is een basisrecept. Maar hierdoor smaakt de chocolademelk zeker niet minder lekker.
Ik maak voor het recept gebruik van cacao poeder van Droste. Deze cacao poeder is vrij bitter. Nesquik heeft ook cacao poeder die volgens het FODMAP-dieet mag worden gebruikt.

Ingrediënten:

  • 2 kopjes lactosevrije melk
  • 4 schepjes pure cacao poeder (bijv. droste)
  • 2 theelepeltje suiker.

Bereiden:

  1. Meet twee kopjes lactosevrije melk af en doe dit voorzichtig in een steelpannetje.
  2. Voeg 4 schepjes cacaopoeder en de suiker toe bij melk.
  3. Verwarm de steelpan blijf rustig met een garde roeren.
  4. Als de chocolademelk tegen de kook zit zet je de pit uit en schenk je het in de bekers.
  5. Chocoladelicious!

Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 04-11-2018 om 18:41.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.