<< Terug

Tajine garnalen

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2019/Diner/tajinegarnalen.jpg

Tajine is altijd heerlijk eten. De smaken komen goed bij elkaar en het moment van stoven heeft altijd iets spannends. Ik vind het erg moeilijk om hem te laten staan en niet halverwege even te spieken. Maar het wachten is het meestal wel waard en de geuren die er dan vanaf komen. Ik krijg er nu alweer honger van!

Ingrediënten:

  • 2 kopjes rijst
  • 1 eetlepel citroengras kruiden
  • 2 eetlepels koriander kruiden
  • peper
  • 200 ml bouillon (kip Knorr FODMAP)
  • 10 cm courgette
  • 1/2 aubergine
  • 1 rode paprika
  • het groen van een bosui
  • 5 olijven
  • het sap van een halve citroen
  • 2 flinke handen garnalen

Bereiden:

  1. Als je gebruik maakt van ingevroren garnalen, wok ze dan alvast wat gaar. Maak je gebruik van verse garnalen, dan kunnen ze zo in de tajine.
  2. Snij alle groente alvast, dan staat alles klaar.
  3. Doe de olie in de tajine en de helft van de kruiden.
  4. Doe de groente in de tajine en roer dit een aantal keer door.
  5. Voeg hierna de rijst toe en roer dit door elkaar.
  6. Voeg nu de bouillon en de rest van de kruiden toe.
  7. Zorg ervoor dat alles is verdeeld in de tajine.
  8. Leg de garnalen er bovenop en verdeel de citroensap.
  9. Sluit de tajine af en laat het voor 20 minuten stoven op een laag vuur.
  10. Controleer na de 20 minuten of al het vocht weg is, mocht dit niet zo zijn geef de tajine nog een paar minuten.
  11. Genieten maar!

In de FODMAP boodschappenlijst staat de kippenbouillon van Knorr vermeld als "veilig", blijf dit wel controleren want de ingrediënten van producten veranderen.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 10-04-2019 om 06:29.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.