<< Terug

Wortelsoep

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2019/Soep/wortelsoep600.jpg

In het weekend een grote pan soep op het fornuis de heerlijke geur vult de keuken en de woonkamer. Dat is genieten. zeker als je aan het eind van het weekend nog soep over hebt en het invriest. Vervolgens kan je het als lunch eten af als je geen tijd hebt om uitgebreid te koken. Soep is dus een ideaal gerecht.

Ingrediënten:

  • 4 grote wortelen
  • 1 tomaat
  • 1/2 rode paprika (FODMAP)
  • het groen van een bosui
  • 1 liter kippenbouillon (Knorr FODMAP)
  • een snufje komijn, mosterpoeder, peper en paprikapoeder.

Bereiden:

  1. Snij alle groente zodat je dalijk in één keer door kan werken.
  2. Zorg voor een pan waar zeker een liter water in kan.
  3. Bak eerst het groen van de bosui voor wat extra smaak, doe dit in olijfolie.
  4. Haal de bosui uit de pan.
  5. Doe het water met het bouillonblokje in de pan.
  6. Laat dit koken voordat je alle groente erbij doet.
  7. Als het kookt kan je de groente erbij doen.
  8. Voeg alvast van alle kruiden een snufje toe.
  9. Proef ondertussen de soep, maar wacht met extra toevoegen.
  10. Haal eerst een staafmixer door de soep. Ik leg altijd een handdoek over de pan zodat ik geen spetters op mijn armen krijg.
  11. Proef de soep nu nog een keer of er meer smaak bij moet.
  12. Laat de soep voor een half uurtje op een laag vuur koken.
  13. En daarna, genieten maar!

Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 25-04-2019 om 14:59.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.