<< Terug

Gado Gado

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2019/Diner/gadogado600.jpg

Dit recept brengt mij terug naar Indonesië. Naar de heerlijke smaken, de heerlijke geuren. Maar ook naa de sfeer in de restaurantjes, het lange wachten omdat de stroom weer eens is uitgevallen. De dieren die je voorbij ziet komen als je aan het eten bent. Een en al genieten dus.

Ingrediënten:

  • 2 handjes tauge
  • 10 cm komkommer
  • een half pakje tempeh
  • 200 gram boontjes
  • 4 wortelen
  • het groen van een bosui
  • paksoi
  • 2 kopjes rijst.

Gekruide nootjes:

  • een handje ongezoute pinda's
  • 1 theelepel paprika kruiden
  • 1 theelepel komijnkruiden
  • olijfolie.

Pindasaus

  • 2 eetlepels pindakaas (controleer je eigen merk of die FODMAP-proof is)
  • scheutje lactosevrije melk
  • 2 eetlepels glutenvrije ketjap

Bereiden:

  1. Om het recept snel op tafel te kunnen zetten moet je even goed voorbereiden en bedenken hoe lang alles op moet staan. Als je alles stap voor stap gaat doen duurt het heel lang voor de gado gado op tafel staat.
  2. Zet een pan met water op voor de rijst en zet direct een pan met water op voor de eieren.
  3. Doe de eieren en de rijst in het water als het kookt.
  4. De rijst en eieren koken beide ongeveer 8 minuten, in die tijd kan je de rest van de groente bereiden.
  5. Maak de boontjes schoon, zet deze voor een aantal minuten op.
  6. Maak de wortelen schoon en doe deze bij de boontjes (dit scheelt weer een pan).
  7. Giet de boontjes en de wortelen na een paar minuten af en verdeel het over de borden.
  8. Snij ondertussen de paksoi en de tauge.
  9. Bak deze voor een paar minuten in een koekenpan en verdeel het over de borden.
  10. Snij het groen van de bosui en de komkommer en verdeel deze ook over de borden.
  11. Bereid nu de tempeh voor een aantal minuten in de koekenpan en verdeel deze, als het warm is, ook over de borden.
  12. Bereid de ongezoute pinda's zodat deze alvast klaar staan.
  13. Giet de rijst en de eieren af als de 8 minuten nu voorbij zijn en laat deze even staan.
  14. Was een van de pannetjes af en doe hier een scheutje melk in.
  15. Zet de pan weer op het vuur en doe 2 eetlepels pindakaas bij de lactosevrije melk.
  16. Meng dit goed door elkaar met een garde.
  17. Voeg de ketjap toe en blijf goed roeren.
  18. Zet het vuur laag en schenk het in schaaltjes als de satesaus dikker begint te worden.
  19. Doe de nootjes op de satesaus.
  20. Voeg nu ook de rijst bij op de borden en schil de eieren.
  21. Snij de eieren door midden en leg deze ook op de borden.
  22. Nu is het tijd om te genieten van dit heerlijke recept!

Tauge valt in de groene lijst. Boontjes, sperziebonen, vallen in de oranje lijst, 100 gram is toegestaan. Hier blijf je binnen dit recept netjes onder. Paksoi valt in de oranje lijst, 100 gram is toegestaan. Hier blijf je binnen dit recept onder. Tempeh valt in de oranje lijst, 160 gram is toegestaan. Hier blijf je binnen dit recept onder.Er vallen in het recept een aantal producten in de oranje lijst. Mocht je dit te veel vinden zou ik één van de groente weg laten in het recept.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 27-05-2019 om 06:59.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.