<< Terug

Gevulde koolrolletjes in tomatensaus, 8 rollen

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2018/cover_images/Chinese_kool_met_saus.png

Koolrolletjes uit te oven. Makkelijk van te voren te maken en dus makkelijk te maken als je meer mensen over hebt om te eten. Het gerecht is snel gemaakt, 20 minuten in de oven en een mooi geheel op tafel. Ik eet er vaak rijst bij en geef een oosterse twist aan de koolrolletjes. Voor het recept heb ik Chinese kool gebruikt, dit valt binnen het FODMAP-dieet.

Ingrediënten:
Vulling van de koolbladen:

  • 8 koolbladen, Chinese kool
  • 300 gram gehakt
  • ½ courgette
  • 1 paprika, rood
  • Het groen van een bosui
  • 2 eetlepels champignons in blik (FODMAP)
  • 60 gram taugé
  • 2x een snuf paprikapoeder
  • 2x een snufje komijnpoeder
  • Zout en peper.

Tomatensaus:

  • 3 tomaten
  • Tomaten blokjes
  • Een snuf paprika poeder
  • Komijnpoeder
  • Korianderblad.

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.

De koolbladen:

  1. Zet een pan op het fornuis, als het water kookt kook je de koolbladen ongeveer 2 minuten per 4 bladen. De koolbladen worden groener en zijn makkelijker op te rollen. Laat de koolbladen koelen en uitlekken.
  2. Snij tijdens het koken de groente.
  3. Rul het gehakt gaar en voeg een snufje paprikapoeder, komijnpoeder, zout en peper toe.
  4. Voeg de groente bij het gehakt als het gehakt gaar is.
  5. Roer alles goed door elkaar en voeg nog een keer een snuf paprikapoeder en komijnpoeder toe.
  6. Als alles begint te garen zet je de pit uit.
  7. Ondertussen zijn de koolbladen voldoende afgekoeld en kan je gaan vullen.
  8. Zorg voor 8 satéprikkers, dan gaat het rollen makkelijker.
  9. Leg een koolblad op een snijplank en schep met een opscheplepel een schep gehaktmengsel aan de bovenkant van het koolblad.
  10. Vouw de zijkanten naar binnen en rol het blad op.
  11. Ze de rol vast met een saté prikker, zo kan je ze makkelijker in de schaal leggen.
  12. Doe dit tot je alle bladen hebt gevuld.
  13. Als alle bladen in de ovenschaal liggen kan je de saté prikkers eruit halen.

De tomatensaus:

  1. Snij de tomaten.
  2. Doe een beetje olijfolie in een pan en voeg de tomaten toe.
  3. Als de tomaten warm worden voeg je de tomatenblokjes toe.
  4. Blijf dit goed roeren.
  5. Voeg de paprikapoeder, komijnpoeder en een beetje koriander toe.
  6. Roer dit goed door elkaar.
  7. Giet dit over de koolrolletjes.
  8. Zet de schaal voor 20 minuten in de oven.
  9. Kook ondertussen de rijst.
  10. Eet smakelijk!

Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 04-11-2018 om 18:42.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.