<< Terug

Wortelwafels

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarisch
/storage/photos/2019/Bakken/wortelwafels600.jpg

Wafels van wortels. In eerste instantie klinkt dit erg gezond. Dat is het natuurlijk ook, maar het smaakt niet extreem gezond. Ik vond dit een passend recept voor tijdens de paasdagen, maar het recept kan natuurlijk altijd worden gemaakt.

Ingrediënten:

  • 150 gram zelfrijzend bakmeel (glutenvrij)
  • 1 koffiekopje melk
  • 50 gram boter
  • 1 1/2 eetlepel ahornsiroop
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • 2 theelepel baking powder
  • 4 wortelen
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel nootmuskaat.

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Smelt de boter in een steelpannetje.
  3. Splits de eieren in 2 schalen.
  4. Klopt het eiwit op, zo wordt de wafel luchtiger.
  5. Doe het zelfrijzend bakmeel in een mengkom.
  6. Doe hier de zout, baking powder, kaneel en nootmuskaat toe.
  7. Meng dit goed door elkaar zodat er geen klontjes meer inzitten.
  8. Meng de boter, het eigeel, de melk en de ahornsiroop door elkaar.
  9. Voeg alles nu bij elkaar.
  10. Rasp de wortelen en voeg deze bij het mengsel.
  11. Voeg als laatst het eiwit toe zodat het een luchtig geheel wordt.
  12. Doe het beslag in een wafelvorm (die ovenbestendig is) en zet ze voor 20 minuten in de oven.
  13. Het beslag is voor ongeveer 8 wafels.
  14. Genieten maar.

Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 16-04-2019 om 16:22.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.