<< Terug

Taai taai, sinterklaas

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2018/cover_images/Taai_taai.JPG

Sinterklaas is al weer bijna in het land. Extra veel bakplezier en bakuitdagingen. Maar gluten- en lactosevrije producten binnen het sinterklaasthema kan ik moeilijk vinden. Vandaar dat ik ze maar zelf ben gaan bakken. Zo weet je zelf wat er in het product gaat en kan je er je eigen draai aan geven.

Ingrediënten:

  • 360 gram bloem
  • 175 gram zelfrijzend bakmeel (glutenvrij)
  • 150 gram rijstmeel
  • 30 gram aardappelmeel
  • 125 gram ahornsiroop
  • 3 eieren
  • 2 voor door het deeg
  • 1 om de koekjes mee te bestrijken
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel kruidnagel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Een snufje zout

Bereiden:

  1. Voeg alle bloem bij elkaar in een mengkom. Roer dit rustig door elkaar om te mengen en om klonten te voorkomen.
  2. Voeg de ahornsiroop, 2 eieren en de kruiden toe.
  3. Meng alles goed door elkaar. Als het brokkelig wordt stop je met mengen.
  4. Strooi een klein beetje bloem op het aanrechtblad.
  5. Giet de deeg uit de mengkom op het aanrechtblad.
  6. Kneed het deeg tot het een grote elastische bal is.
  7. Wikkel de bal in vershoudfolie en laat het een uur rusten in de koelkast.
  8. Verwarm de oven na dit voor uur op 200 graden.
  9. Breek het deeg in midden en rol de eerste helft uit tot het ong 1 cm dik is.
  10. Steekvormpjes uit of leg het als een plaat in de oven.
  11. Bestrijk de taai taai met het ei wat je nog over had.
  12. Zet de taai taai voor 10 minuten in de oven.
  13. Snoep ze!

Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 04-11-2018 om 18:43.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.