<< Terug

Polenta frieten

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2019/Diner/polenta600.jpg

Polenta en ik beginnen steeds meer vriendjes te worden. Ik begin de smaak steeds meer te waarderen en hoef niet iedere keer heel mijn keuken uit te soppen omdat de polenta is ontploft in de pan. Het gaat dus de goede kant op.

Ingrediënten:

  • 500 ml bouillon (Knorr kippenbouillon FODMAP)
  • 100 gram polenta
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel italiaanse kruiden.

Bereiden:

  1. Zet de pan met bouillon klaar en een ovenschaal met bakpapier om de polenta in te doen als deze goed is.
  2. Doe de kruiden bij de bouillon.
  3. Voeg vervolgende de polenta toe.
  4. Blijf alles goed roeren.
  5. De massa in de pan wordt steeds dikker, blijf het roeren om aanbranden te voorkomen.
  6. Giet de polenta in de ovenschaal en laat deze afkoelen.
  7. Zet de polenta daarna voor ongeveer een uur in de koelkast.
  8. Verwarm de oven op 200 graden.
  9. Haal de afgekoelde polenta uit de oven en snij het in reepjes.
  10. Leg de reepjes op een bakplaat en plaats deze in de oven.
  11. Bak de polentafrietjes voor 30 minuten op 200 graden.
  12. Haal ze na een half uur uit de oven en snel gaan eten, want heet zijn ze het knapperigst.

Polenta staat vermeld op de groene lijst, tot 255 gram. Hier zit je onder met dit recept.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 13-05-2019 om 06:57.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.