<< Terug

Soep on to go

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarisch, vegan
/storage/photos/2019/Lunch/soepontogo600.jpg

Soep on to go. Een makkelijke optie voor een lekkere lunch. Je zorgt ervoor dat alles wordt verpakt in een doos of een pot die goed sluit, doet er kokend water bij 10 minuten voor je gaat lunchen en je kan genieten van een heerlijke lunch.

Ingrediënten:

  • 50 gram spinazie
  • 50 gram quinoa
  • 1/4 paprika (rood FODMAP)
  • het groen van een bosui
  • een half nestje rijstnoedels
  • 2 eetlepels glutenvrije ketjap
  • een snuf zout en peper.

Bereiden:

  1. Zorg voor een bak of een pot die goed afsluit.
  2. Snij de paprika en de bosui en doe dit in de doos.
  3. Doe hier de quinoa, rijstnoedels en spinazie bij.
  4. Voeg hier een beetje zout en peper aan toe.
  5. Als laatst voeg je de ketjap toe, ik heb dit in een klein wekpotje gedaan zodat dit niet door heel de bak zou gaan verspreiden.
  6. Voeg 10 minuten voor je wilt eten kokend water toe en sluit de doos weer af.
  7. Open de doos na 10 minuten, eetsmakkelijk!

 

Rode paprika staat op de groene lijst in de FODMAP lijsten. Ketjap is tot 20 gram groen en tot 50 gram oranje. Ik gebruik zelf de glutenvrije ketjap, maar dit hoeft niet. 75 gram spinazie is toegestaan, hier blijf je onder.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 15-05-2019 om 06:40.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.