<< Terug

Rabarber

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarisch, vegan
/storage/photos/2019/Ontbijt/rabarber600.jpg

Dit is het moment van de rabarber. Lekker vers uit de tuin en in grote getalen invriezen zodat je er de rest van het jaar ook nog van kan genieten.150 gram rabarber valt binnen de groene lijst dus je kan er lekker van genieten. Van dit recept maak ik vaak 2 porties die ik invries of op een later tijdstip opeet.

Ingrediënten:

  • 4 grote stengels rabarber
  • 1 perssinasappel
  • ongeveer 150 gram aardbeien
  • 1/2 theelepel kristalsuiker.

Bereiden:

  1. Pers de sinasappel zodat je sap krijgt.
  2. Doe de sap in een steelpannetje.
  3. Snij de rabarber zodat deze makkelijk slinkt.
  4. Doe de raberber in de steelpan.
  5. Voeg de aardbeien hierbij.
  6. Zet het pannetje op een laag vuur en blijf roeren tot alles goed is vermengd.
  7. Voeg als laatst de suiker toe.
  8. Laat de rabarber afkoelen.
  9. Nu kan je ervan geneieten of een voorraadje opbouwen.

 

150 gram aardbeien valt onder de groene lijst.130 gram sinasappelen vallen onder de groene lijst. Sinasappelsap valt vaak onder de rode lijst. Rabarber valt tot 150 gram onder de groene lijst.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 22-05-2019 om 06:05.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.