<< Terug

Kaneelballetjes

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarisch
/storage/photos/2019/Bakken/kaneelballetjes600.jpg

De geuren die je huis vullen als je dit recept aan het maken bent. Dat is het recept al waard. Dan komt het moment dat ze uit de oven kunnen en als ze afgekoelt zijn kan je ze proeven. Heerlijke smaken die bij elkaar komen in een luchtig balletje. Wat wil je nog meer?

Ingrediënten:

  • 150 gram glutenvrije bloem
  • 1 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel xantaangom
  • 75 gram plantaardige boter
  • 1 ei
  • 150 ml lactosevrije melk
  • 50 gram kristalsuiker
  • 50 gram basterdsuiker
  • 1/2 theelepel kaneel

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Zeef de glutenvrije bloem om klontjes in het deeg te voorkomen.
  3. Scheid de eieren en klop deze op.
  4. Verdeel de 50 gram kristalsuiker over het eigeel en het eiwit tijdens het opkloppen.
  5. Voeg bij de bloem de bakpoeder en de xantaangom.
  6. Smelt de boter in een pannetje op een laag vuur.
  7. Voeg bij de bloem de melk, de boter en het ei.
  8. Meng dit luchtig door elkaar.
  9. Pak een apart schaaltje voor de basterdsuiker en de kaneel.
  10. Meng dit goed door elkaar.
  11. Pak een muffinvorm zodat je dalijk gelijk door kan.
  12. Pak met een lepel een beetje deeg en rol dit tot een balletje.
  13. Rol het balletje door de suiker en kaneel.
  14. Plaats het bolletje in de muffinvorm.
  15. Blijf dit herhalen tot de muffinvorm vol is.
  16. Plaats de muffinvorm in de oven voor 15 minuten.
  17. Haal de bollen er na 15 minuten uit, laat ze op een rek even afkoelen.
  18. Genieten maar!

Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 16-08-2019 om 06:33.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.