<< Terug

Panzanella salade

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarisch
/storage/photos/2019/Diner/panzanellasalade600.jpg

Een frisse salade met een heerlijke crunch. Dit gerecht kan worden gegeten tijdens een bbq een heerlijke maaltijd of als een lekkere lunch. Je kan dus alle kanten op met dit gerecht.Ik vind het een echte topper voor bij de bbq, maar bij pasta misstaat de salade zeker niet.

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 handjes jonge veldsla
  • 1/4 rode paprika
  • het groen van een bosui
  • 2 tomaten
  • 10 cm komkommer
  • basilicum
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 2 glutenvrije boterhammen.

De dressing:

  • 1 theelepel mosterdzaad
  • olijfolie
  • sap van een halve citroen
  • zout en peper.

Bereiden:

  1. Verwarm de oven op 220 graden.
  2. Snij de 2 glutenvrije boterhammen in stukjes en leg deze in een ovenschaal.
  3. Meng olijfolie met zout en peper over de boterhammen.
  4. Zet de boterhammen voor ongeveer 20 minuten in de oven, tot ze knapperig zijn.
  5. Snij ondertussen de paprika, het groen van de bosui, de tomaten en de komkommer.
  6. Plaats 2 handjes veldsla in een schaal.
  7. Doe hier de gesneden groente bij.
  8. Voeg de kappertjes toe.
  9. Begin nu met het maken van de dressing in een apart schaaltje.
  10. Meng alle ingrediënten bij elkaar, maal het mosterdzaad wel fijn voor je het toevoegd aan de dressing.
  11. Snij de basilicum in kleine stukjes en voeg deze naar smaak toe.
  12. Haal het brood uit de oven als deze knapperig is. Laat het even afkoelen.
  13. Voeg nu het brood en de dressing toe aan de salade.
  14. Voeg naar smaak de basilicum toe.
  15. Genieten maar!

 


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 22-07-2019 om 06:02.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.