<< Terug

Boekweit poffertjes

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarisch
/storage/photos/2019/Bakken/boekweitpoffertjes600.jpg

Boekweit vind ik niet de lekkerste glutenvrije meel, maar het wordt in veel bakproducten gebruikt. Dus ik ben hier mee aan de slag gegaan. En zelfs ik wordt enthousiast van deze poffertjes. Dit is een mooi recept waarin blijkt dat boekweit wel heel lekker kan zijn, in ieder geval voor mij.

Ingrediënten:

  • 150 gram boekweitmeel
  • 200 ml lactosevrije melk
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
  • zout.

Bereiden:

  1. Begin met het afmeten van de melk en voeg alle natte producten bij elkaar.
  2. Voeg hier een snufje zout aan toe.
  3. Voeg hier vervolgens de meel en de wijnsteenbakpoeder aan toe.
  4. Voeg als laatst de kaneel toe.
  5. Meng dit met een garde goed door elkaar.
  6. Zet ee poffertjespan op het vuur.
  7. Pak een lepel waar je makkelijk mee kan werken.
  8. Doe in ieder kuiltje een drupje boter en wacht tot de pan goed warm is.
  9. Doe nu het beslag in de kuiltjes, net onder het randje.
  10. Wacht tot je aan de randjes ziet dat hij begint te garen en draai de poffertjes met een vork om.
  11. Blijf dit herhalen tot alle poffertjes zijn gebakken.
  12. En nu genieten maar!

Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 01-11-2019 om 07:00.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.