<< Terug

Vegetarische champignon stoof

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarisch, vegan
/storage/photos/2019/Diner/champignonstoof600.jpg

We blijven stoven. Ik vind dit een van de heerlijkste manier om aan goede smaken te komen in het gerecht. Doordat het langzaam en via een lange weg wordt gegaard komen alle smaken tot elkaar en worden de smaken het beste opgenomen. Een vegetarische optie kan dan natuurlijk niet missen.

Ingrediënten:

  • 150 gram champignons uit blik (FODMAP)
  • 2 wortelen
  • 5 olijven
  • het groen van een bosui
  • een eetlepel polenta
  • een theelepel italiaanse kruiden
  • een glas rode wijn, ongeveer 200 ml.

Bereiden:

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Zorg voor pannetjes die kunnen worden afgesloten en tegen de hitte van de oven kunnen.
  3. Snij de champignons in stukjes.
  4. Snij de wortelen, olijven en het groen van de bosui ook in stukjes.
  5. Doe een beetje olijfolie in de pan en bak het groen van de bosui.
  6. Voeg hier de rest van de groente aan toe en roer dit goed door elkaar.
  7. Voeg hier de rode wijn aan toe en zorg dat de smaken goed mengen.
  8. Voeg de italiaanse kruiden toe.
  9. Voeg als alles goed is gemengd de eetlepel polenta toe om het in te laten dikken.
  10. Schep de saus nu over in de pannetjes en zet deze voor 20 minuten in de oven op 200 graden.
  11. De pannetjes zijn warm als je ze uit de oven haalt, net als de inhoud, hou hier rekening mee.

 

75 gram champignons in blik valt onder de groene FODMAP-lijst. Een eetlepel polenta valt onder het maximum. Rode wijn is discutabel binnen het FODMAP-dieet. Alcohol is altijd met mate. Reageer je erg op suiker? Overweeg dan om dit recept niet te maken.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 31-01-2020 om 06:33.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.