<< Terug

Kip tajine

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2019/Diner/kiptajine600.jpg

Ja we hebben weer een heerlijk tajine recept! Je hebt hem al voorbij kunnen zien komen in een van mijn filmpjes, maar hier is dan toch echt het recept wat erbij hoort.

Ingrediënten:

  • 4 kleine kippenpoten
  • 1/2 aubergine
  • 1/4 courgette
  • 1/2 rode paprika
  • 2 wortelen
  • groen van een bosui
  • een handje snijbiet
  • 1 liter kippenbouillon (Knorr Knippenbouillon FODMAP)
  • 75 gram couscous (glutenvrij)
  • knoflookolie.

Kruiden voor de kippenpoten:

  • 1 theelepel kerrie
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder

Kruiden voor de tajine:

  • 2 theelepels kerrie
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel korianderblad.

Bereiden:

  1. Zet de tajine van tevoren in de week zodat je deze optimaal kan gebruiken.
  2. Kruid voor gebruik de kip zodat de kruiden hier een beetje ingetrokken is.
  3. Snij alle groente van tevoren zodat je in één keer door kan.
  4. Doe een scheut knoflookolie in de tajine.
  5. Bak alvast de kippenpootjes aan, zodat ze smaak afgeven en ze alvast gekleurd zijn.
  6. Haal de kippenpoten er weer uit.
  7. Doe de groente in de tajine. Bak deze gaar.
  8. Voeg alvast een theelepel van de kruiden toe.
  9. Doe er alvast een scheutje bouillon bij.
  10. Voeg indien nodig nog een beetje olie toe.
  11. Voeg de couscous toe als de groente gaar begint te worden.
  12. Meng dit goed door elkaar en voeg de rest van de bouillon toe.
  13. Voeg nu de rest van de kruiden toe.
  14. Doe de kippenpoten weer in de tajine en zet de tajine op laag vuur.
  15. Sluit de tajine nu voor 20 minuten.
  16. Maak de tajine na 20 minuten open en kijk naar het resultaat.
  17. Als je al helemaal tevreden ben kan je direct genieten!

Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 26-06-2019 om 06:21.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.