<< Terug

Javaanse kipstoof

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2019/Diner/Javaansekipstoof600.jpg

Een recept waarbij de geuren het huis vullen. Waarbij je niet kan wachten tot het moment dat je het mag gaan proeven. Maar vaak duurt dit wel even, de smaken worden het lekkerst als hij een tijdje kan pruttelen en stoven zodat alle smaken goed uit komen.

Ingrediënten:

  • 2 kippendijfilets
  • het groen van een bosui
  • 2 tomaten
  • ongeveer 100 ml lauw water
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 3 eetlepels ketjap manis (glutenvrij)
  • 3 laurierbladen
  • sap van een 1/2 limoen
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel laospoeder
  • 1 theelepel koriander
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1 theelepel citroengras
  • maximaal 3 cm gember.

Bereiden:

  1. Snij de gember en die alle kruiden, inclusief de suiker en limoensap, bij elkaar in een vijzel, zorg ervoor dat dit een geheel wordt.
  2. Snij de tomaten en het groen van een bosui.
  3. Snij de kippendijfilets in kleine dobbelstenen.
  4. Zorg ervoor dat het water en de ketjap klaar staat voordat de kip in de pan gaat.
  5. Doe een beetje (knoflook)olie in een pan.
  6. Doe hier de kippendijfilets bij.
  7. Braad deze goed aan en voeg hierna de bosui toe.
  8. Voeg hierna de tomaat toe.
  9. Blijf dit goed roeren zodat er niets aanbrand.
  10. Voeg nu de ketjap toe en roer dit goed door elkaar.
  11. Doe hier de kruiden bij vanuit de vijzel.
  12. Voeg het water en de laurierbladeren toe en laat dit op een laag vuur een aantal uur stoven.

 


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 22-11-2019 om 06:14.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.