<< Terug

Kofte van de barbeque

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2019/Barbeque/kofte600.jpg

De geur die vrijkomt bij vlees op de barbeque, daar kan ik mij in de lente al op verheugen. Ieder moment dat er warm weer is in de zomer probeer ik de kans de grijpen om de barbeque aan te steken. En dit recept mag niet missen op de barbeque.

Ingrediënten:

  • half of half gehakt
  • knoflookolie
  • een ei
  • 2 eetlepels paneermeel (glutenvrij)
  • bieslook, peterselie en koriander
  • zout en peper
  • komijn en paprikapoeder.

 

Bereiden:

  1. Laat een paar uur van tevoren sateprikkers weken in een schaaltje met water. Hierdoor verbranden ze niet op de barbeque.
  2. Zorg voor een grote mengkom.
  3. Doe het gehakt in de mengkom.
  4. Doe hier een scheutje koflookolie bij.
  5. Snij de kruiden als je gebruik maakt van  verse kruiden.
  6. Doe de kruiden, inclusief de peper, zout, komijn en paprikapoeder bij het gehakt.
  7. Meng dit goed door elkaar.
  8. Voeg nu het ei en de paneermeel toe.
  9. Meng dit goed door elkaar.
  10. Pak een handje gehakt uit de mengschaal en maak van het gehakt een balletje.
  11. Vorm van dit balletje een staafje in de lengte en prik hier een sateprikker doorheen.
  12. Doe deze op de barbaque tot ze gaar zijn.
  13. Iedere barbeque werkt anders en de één is warmer dan de ander. Barbequeën moet je op gevoel doen, vandaar dat er geen tijd wordt vermeld.
  14. Zijn ze gaar? Genieten maar!

 

Paprikapoeder kan een beetje pit bevatten, als je hier gevoelig voor bent is het verstandig hier niet te veel van te gebruiken of weg te laten in het recept. Vlees kost meer moeite voor het lichaam om te verwerken dus eet niet alle stokjes in één keer op, dit recept kan gebruikt worden voor een barbeque voor 4 personen.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 03-07-2019 om 06:46.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.