<< Terug

Aziatische varkenshaas spiesjes

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2019/Barbeque/aziatischevarkenshaasspiesjes600.jpg

Lekkere spiesjes van de barbecue, met de ketjap zorgt het voor veel smaak. Een echte aanvulling voor je barbecue. Het recept is voor ongeveer 6 spiejes.

Ingrediënten:

  • een halve varkenshaas
  • 1 eetlepel ketjap (glutenvrij)
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 theelepel bruine suiker
  • 1 theelepel knoflookolie.

Bereiden:

  1. Het is het lekkerst als je de marinade een aantal uur kan laten intrekken in het vlees.
  2. Snij de varkenshaas in lange slierten.
  3. Prik de slierten in golfjes op de sateprikker.
  4. Meng alle ingrediënten in de vijzel of een ander bakje.
  5. Smeer met een keukenkwast de marinade over het vlees aan beide kanten.
  6. Laat dit een tijdje intrekken.
  7. Leg de stokjes op de barbecue, je kan ze omdraaien als het vlees los laat van de barbecue.
  8. Haal ze eraf als ze gaar zijn en genieten maar!

 

Zorg ervoor dat de ketjap glutenvrij is als je reageert op gluten. Vanuit het FODMAP dieet geven ze aan dat gewone ketjap kan worden gebruikt. Kijk voor jezelf waar jij je het fijnst bij voelt.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 19-07-2019 om 06:55.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.