<< Terug
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 17-07-2019 om 06:34.
Frisse aardappelsalade
Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarisch
Om heel eerlijk te zij ging ik proberen een huzarensalade te maken. Maar ik had te veel aardappelen en niet alle ingrediënten voor een huzarensalade. Dus ik ben aan de slag gegaan met de ingrediënten die ik wel had en toen rolde deze heerlijke frisse aardappelsalade uit het probeersel. Dus ookal is het niet altijd wat je voor ogen had, soms kan dit erg lekker uitpakken.
Ingrediënten:
- 10 gram zilveruitjes
- 6 kleine vastkokende aardappelen
- 10 gram doperwtjes
- 2 kleine bosjes bieslook
- het groen van een bosui
- 1 theelepel mosterd
- 1 eetlepel mayonaise
- een snufje paprikapoeder
- peper en zout.
Bereiden:
- Begin met het schillen en het koken van de aardappelen.
- Snij de aardappelen in kleine stukjes en laat ze na het koken goed afkoelen.
- Snij de zilveruitjes door de helft zodat de smaak zich beter verspreid in de salade.
- Voeg in de schaal de doperwtjes bij de zilveruitjes.
- Snij de bieslook en de bosui en voeg deze toe in de schaal.
- Voeg hier de mosterd en mayonaise aan toe.
- Meng dit goed door elkaar.
- Voeg naar smaak de paprikapoeder, zout en peper toe.
- Als de aardappelen zijn afgekoeld voeg je deze ook toe aan de salade.
- Meng alles goed door elkaar zodat de smaken goed uitkomen.
- Genieten maar!
Vanuit de FODMAP-lijsten is 60 gram zilveruitjes toegestaan, hier blijf je onder. 15 gram doperwtjes is toegestaan, hier blijf je ook onder. Paprikapoeder kan pittig zijn, mocht je hier erg gevoelig voor zijn is het verstandig dit aan te passen in het recept of weg te laten uit het recept.
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 17-07-2019 om 06:34.