<< Terug

Aardappelspiezen

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2019/Barbeque/aardappelspiezen600.jpg

Aardappelspiezen op de barbecue, weer eens wat anders dan een gepofte aardappel. Wat trouwens ook erg lekker is. Om de aardappelspiezen zit rauwe ham, maar door deze weg te laten heb je makkelijk en snel een vegetarische variant. Het recept is voor 4 spiezen.

Ingrediënten:

  • 12 krieltjes
  • 4 blaadjes basilicum
  • 4 plakjes rauwe ham
  • 8 cherry tomaten
  • zout
  • 1 theelepel kerrie
  • 1 theelepel paprikapoeder.

Bereiden:

  1. Laat alvast stokjes weken in een bakje, zo branden ze niet aan op de bbq.
  2. Bak de krieltjes alvast verder gaar in een koekenpan.
  3. Voeg het zout, de kerrie en de paprikapoeder toe.
  4. Laat de krieltjes afkoelen voordat je ze aan de prikker prikt.
  5. Prik de rauwe ham vast, dan een aardappel en dan een tomaat.
  6. Herhaal dit tot de derde aardappel op de stok zit.
  7. Voeg als laatste een blaadje basilicum toe.
  8. Leg ze op de barbecue en wacht tot ze gaar zijn.
  9. En dan genieten maar!

Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 08-07-2019 om 06:47.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.