<< Terug

Kipspies

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2019/Barbeque/kipspiesjes.jpg

De geur van gekruide kip op de bbq, die kan ik altijd wel ruiken. De mediteraanse kruiden zorgen ervoor dat je je gelijk in Italië begeeft en nog een beetje meer kan genieten van de bbq en het heerlijke eten. Dit recept is voor ongeveer 4 kipspiezen.

Ingrediënten:

  • 1 kipfilet
  • 1/2 paprika
  • 5 cm courgette
  • het groen van een bosui
  • een klein beetje olijfolie.

Kruiden:

  • 2 eetlepels mediteraanse kruiden
  • peper en zout.

Bereiden:

  1. Zorg ervoor dat de sateprikkers een tijdje in het water staan zodat deze niet verbranden op de bbq.
  2. Snij de kipfilet in repen.
  3. Zorg voor een zakje zodat je van tevoren de kip kan kruiden en de kruiden kunnen intrekken.
  4. Doe de gesneden kipfilet in het zakje.
  5. Voeg hier een klein scheutje olijfolie aan toe.
  6. Doe hier 2 eetlepels mediteraanse kruiden bij met een snufje peper en zout.
  7. Doe het zakje dicht en masseer de olie en de kruiden in de kip.
  8. Laat dit rusten in de koelkast tot het moment van de bbq.
  9. Snij een halve paprika in groffe stukken en snij de gourgette in plakjes en snij deze door midden.
  10. Per spies gebruik je van iedere groente ongeveer 1 a 2 stuk, hangt van de lengte van de kipreepjes af.
  11. snij de bosui zodat je deze verschillende keren ertussen kan doen.
  12. Haal de kipfilet uit de koelkast.
  13. Begin bij het rijgen met de kipfilet en doe hier om en om de paprika, courgette en bosui bij.
  14. Blijf dit herhalen tot de kipfilet op is.
  15. Leg ze op de bbq als alles spiesjes klaar zijn.
  16. Je weet wanneer je de kip kan omdraaien als deze los komt van het rooster.
  17. Als ze gaar zijn lekker genieten!

 

Controleer de italiaanse kruiden op verstopte FODMAPs. Op het moment dat je twijfeld is het het handigst om gebruik te maken van verse kruiden.

 


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 26-07-2019 om 06:49.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.