<< Terug

Paella voor 2 personen

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2018/cover_images/paella.jpg

In Spanje kan je het op iedere straathoek eten. En overal smaakt hij anders, ieder restaurant heeft zijn eigen geheime recept en niemand zal duidelijk zijn wat er precies in zit. Het nadeel van het eten van paella in het buitenland is dat je vaak niet goed weet wat ze er in de keuken in doen. Is het echt glutenvrij en lactosevrij? Zijn ze eerlijk geweest? Vaak neem ik één keer in een vakantie naar Spanje het risico, ik vind paella namelijk wel erg lekker. De ene keer gaat dat beter dan de andere keer. Nu ben ik in Nederland aan de slag gegaan met een “veilig” recept. Het zal nooit zo smaken als in Spanje, maar ik vond deze erg smakelijk. Geniet ervan en denk tijdens de koude dagen even terug aan het warme Spanje!

Ingrediënten:

  • 200 ml witte wijn (droog)
  • 400 ml bouillon (Knorr kip FODMAP)
  • 2 tomaten
  • Het groen van een bosui
  • Een halve prei (groen)
  • 1 paprika
  • 50 gram boontjes
  • 2 kopjes paellarijst (het ook met “normale” rijst)
  • 100 gram garnalen

Bereiden:

  1. Dop de boontjes en breng deze alvast een paar minuten aan de kook.
  2. Wok de garnalen alvast een beetje gaar en doe ze daarna in een bakje.
  3. Snij alle groente klein.
  4. Doe een beetje olijfolie in een koekenpan en doe de groente in de pan.
  5. Als de groente zacht begint te worden kan je de bouillon erbij brokkelen.
  6. Voeg nu de 200 ml wijn toe en laat dit heel even sudderen.
  7. Voeg de 2 kopjes rijst toe en roer dit door het geheel.
  8. Voeg nu de 400 ml bouillon en de garnalen toe.
  9. Roer alles door elkaar en plaats de deksel op de pan.
  10. Zet de pit laag en laat nu alles sudderen tot al het kookvocht weg is.
  11. Dit duurt ong. 15 a 20 minuten.
  12. De laatste 7 a 5 minuten roer ik geregeld in de pan om ervoor de zorgen dat er niets aanbrand.
  13. Buen apetito!

Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 11-11-2018 om 17:33.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.