<< Terug

Frisse pasta

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2019/Diner/pasta600.jpg

Er zijn dagen dat ik graag een pasta eet met een volle saus. Maar er zijn ook dagen dat ik het fijn vind om de pure producten te proeven. Er hoeft niet te veel saus op te zitten en van iedere smaak in de pasta kan je genieten. Deze pasta sluit hier bij aan. Als je de pasta warm eet kan hij makkelijk in de winter worden gegeten, als je de pasta laat afkoelen voldoet hij aan een heerlijke pasta op een warme zomerse avond. En heb je nog een beetje over? De volgende dag als lunch is hij nog steeds erg smaakvol.

Ingrediënten:

  • 200 gram pasta (glutenvrij)
  • 1 pakje spekjes
  • 1/2 zak rucola
  • het groen van 2 bosuien
  • 1 paprika (rood FODMAP)
  • bieslook
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • knoflookolie.

Bereiden:

  1. Zet het water op voor de pasta. Glutenvrije pasta heeft verschillende bereidingstijden, controleer deze op de verpakking.
  2. Doe de pijnboompitten in een koekenpan, blijf deze roeren zodat ze niet aanbranden.
  3. Haal de pijnboompitten eruit als ze bruin kleuren.
  4. Snij de bosui en de paprika zodat deze direct bij de spekjes kunnen worden gevoegd.
  5. Bak de spekjes.
  6. Voeg hier de bosui aan toe.
  7. Voeg hier later de paprika een toe.
  8. Bak dit tot het gaar is. Voeg als laatst de bieslook naar smaak toe, maximaal 4 gram pp.
  9. Giet de pasta af als deze gaar is en meng hier een scheut knoflookolie doorheen.
  10. Laat de pasta afkoelen als je hem koud eet, anders ga je direct door met de volgende stap.
  11. Doe de pasta in een schaal en doe hier de groenten en de spekjes bij. Meng dit goed door elkaar.
  12. Voeg de rucola toe en de pijnboompitten.
  13. Proef het gerecht en beoordeel zelf of er nog wat peper of knoflookolie doorheen moet.
  14. Genieten maar!

Vegetarische optie? Vervang de spekjes door oesterzwammen en bak deze alvast gaar voordat de andere groente erbij gaan.

Controleer de pasta op verborgen Fodmap's. 14 gram pijnboompitten is toegestaan, dit is ongeveer 2 eetlepels. Het recept is voor twee personen waardoor je onder dit gewicht blijft. Van de bieslook is 4 gram toegestaan, voor een gerecht voor 2 personen is dit 8 gram. Maximaal 18 gram knoflookolie is toegestaan, als je meer dan een eetlepel toevoegd is het verstandig om de hoeveelheid af te wegen.

 


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 26-08-2019 om 06:03.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.