<< Terug

Zalm risotto

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2019/Diner/zalmrisotto600.jpg

In dit recept heb ik gebruik gemaakt van snijbiet, dit komt vers bij mij uit de tuin en de spinazie was nog niet zover. Ik vind snijbiet lekker, op zijn tijd. Maar er zijn veel mensen die de smaak van snijbiet niet kunnen waarderen. Dan kan je de snijbiet in dit recept makkelijk vervangen door spinazie. Spinazie en risotto is namelijk ook een goude combinatie.Het recept is geschreven voor 2 personen, vanuit deze hoeveelheid kan je het recept makkelijk vermeerderen.

Ingrediënten:

  • 150 gram risotto
  • 500m ml bouillon (Knorr kippenbouillon)
  • 150 gram snijbiet
  • een pakje zalm
  • het groen van een bosui
  • champignons (uit blik)
  • zout en peper
  • bieslook
  • een scheutje olie.

Bereiden:

  1. Zorg ervoor dat alles klaar ligt, alles gesneden is en dat je snel door kan gaan. Risotto is een product waarbij je door moet blijven gaan anders brand de risotto aan.
  2. Doe een beetje olie in de pan.
  3. Doe hier de bosui bij en iets later de champignons.
  4. Bak deze alvast een beetje gaar.
  5. Voeg de 150 gram risotto toe.
  6. Ga dit gelijk roeren en als het gaat glimmen, dit kan niet missen, dan kan je scheutjes bouillon toevoegen.
  7. Zet het fornuis iets lager om aan te branden te voorkomen en blijf goed roeren.
  8. Voeg constant een beetje bouillon toe als dit is opgenomen door de rijst.
  9. Het duurt ongeveer 15 a 20 minuten voordat de risotto gaar is, hou hier dus rekening mee.
  10. Om te testen of de risotto gaar is kan je een rijstkorrel uit de pan halen, met een spatel of een lepel.
  11. Laat de korrel een beetje afkoelen, anders verbrand je je vingers.
  12. Je kan het proeven of hij gaar is, er mag geen harde bite meer inzitten. Of tussen je vingers, als je over de korrel wrijft moet hij makkelijk uit elkaar gewreven kunnen worden, lukt dit niet dan is de risotto nog niet gaar.
  13. Voeg een paar minuten voor opdienen de snijbiet toe, deze heeft niet heel veel tijd nodig.
  14. Voeg bij het opdienen de zalm en de bieslook toe.
  15. De zalm warmt op als hij in de risotto zit, meer heeft de zalm ook niet nodig.
  16. Genieten maar!

 

Controleer de ingrediënten van de risotto voor de zekerheid op verborgen FODMAP's. Controleer de kippenbouillon, producten veranderen nog wel eens de inhoud van de producten en dan kan het zijn dat dit achterhaald is. 75 gram snijbiet is toegestaan vanuit de groene lijst in het FODMAP-dieet.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 10-09-2019 om 06:16.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.