<< Terug
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 20-09-2019 om 06:04.
Lunch saladebowl met ei
Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarischBowls vind ik handig als lunch, het is makkelijk mee te nemen, je kan het van tevoren voorbereiden en tijdens de lunch genieten van een heerlijk gerecht. Variëren kan je eindeloos en er zit er altijd wel een tussen die je lekker vindt. Door de frisse smaak van de yoghurt heeft het net weer een iets andere dimensie dan een gewone "saaie"salade.
Ingrediënten:
- 2 eieren
- een grove hand sla, naar keuze.
- 10 cm kokommer
- 3 cherry tomaten
- lactosevrije yoghurt
- het groen van een bosui
- 1 eetlepel pijnboompitten
- 1 eetlepel citroensap
- kiemgroente, zoals tuinkers.
Kruiden:
- zout en peper
- bieslook
- peterselie
- komijn
- koriander.
Bereiden:
- Rooster de pijnboompitten voordat je de eieren gaat bakken.
- Bewaar de pijnboompitten even in een apart schaaltje zodat je die later kan toevoegen in de bowl.
- Doe een beetje plantaardige boter in de pan.
- Doe hier de 2 eieren bij en bak deze gaar. Als je van een zacht dooier houdt is dit eerder dan als je van een hard dooier houdt.
- Doe een beetje zout, peper en koriander op de eieren.
- Snij de komkommer, de bosui en de tomaten zodat je dalijk de bowl kan opmaken.
- Doe eerst een flink hand sla aan een kant van de bowl.
- Doe hier de komkommer en de tomaten naast.
- Strooi hier een klein snufje komijn overheen.
- Leg de eieren ook in de bowl, in het stuk dat nog over is.
- Vul het midden van de bowl met lactosevrije yoghurt.
- Doe hier de citroensap overheen.
- Voeg bieslook en peterselie naar smaak toe. Zelf heb ik vier takjes peterselie toegevoegd en ongeveer 6 takjes bieslook.
- Strooi de bosui over de bowl.
- Verdeel de pijnboompitten en voeg naar smaak nog wat zout en peper toe.
- Verdeel nog wat kiemgroente over de bowl voor extra smaak.
- En nu, smullen maar!
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 20-09-2019 om 06:04.