<< Terug

Sushi bowl garnalen

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2019/Lunch/sushibowlgarnalen600.jpg

Heel de ochtend weten dat er een heerlijke lunch op je staat te wachten in de koelkast. Dat vind ik altijd een fijn vooruitzicht. Op het moment van maken komen er al heerlijke geuren vrij en krijg je eigenlijk nog meer trek in de lunch van morgen.

Ingrediënten:

  • een kopje sushi rijst
  • 100 gram spinazie
  • het groen van een bosui
  • 50 gram boontjes
  • 2 worteltjes
  • 100 gram garnalen
  • 1 nouri vel.

Kruiden:

  • 2 theelepels citroengras
  • 2 eetlepels sesamolie.

Bereiden:

  1. Begin met het bereiden van de rijst, dit duurt het langst. Bereid de rijst volgens de verpakking.
  2. Snij de boontjes en kook deze alvast gaar.
  3. Snij de wortel en kook deze ook alvast gaar.
  4. Bak de spinazie en de bosui en bewaar dit appart.
  5. Bak de garnalen en voeg hier de sesamolie en citroengras aan toe.
  6. Leg een nouri vel in een schaaltje.
  7. Doe de rijst op het nouri vel als de rijst gaar is.
  8. Verdeel hier de boontjes, spinazie en bosui overheen.
  9. Voeg als laatst de garnalen toe.
  10. En nu wachten tot de lunch of direct genieten!

Boontjes staan tot 75 gram op de groene lijst, hier blijf je onder in dit recept. Hierna komen de boontjes op de oranje lijst onder de categorie sorbitol. Spinazie staat op de groene lijst net als de worteltjes. Controleer de ingrediënten van het nouri vel, hier kunnen de ingrediënten nog wel eens van verschillen. 18 gram sesamolie is toegestaan, als je grote eetlepels hebt is het verstandig om dit even na te wegen. Citroengras valt onder de groene lijst.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 08-10-2019 om 06:53.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.