<< Terug
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 06-12-2019 om 06:37.
Aardappel spinazie soep
Lactosevrij, glutenvrij, FODMAPik maak vaak soep in het weekend, dan kunnen we lekker een kopje soep eten bij de lunch of voor het avond eten met lekkere hapjes erbij. Vaak vries ik een bakje met soep ik in zodat ik er verderop in de week nog een keer van kan genieten. Handig dus om één keer te maken en er meerdere keren van te genieten. Dat vind ik het heerlijke van soep.
Ingrediënten:
- 8 aardappelen (middelgroot)
- 75 gram spinazie
- 2 keer het groen van een bosui
- 6 wortelen
- 2 theelepels mosterd
- 2 liter water
- 1,5 blokje bouillon (Bouillon Maggi minder zout)
- knoflookolie.
Bereiden:
- Begin met het schillen van de aardappelen zodat deze klaar liggen.
- Snij de bosui en wortelen.
- Doe de knoflookolie in een pan.
- Doe hier het groen van de bosui bij en fruit dit kort aan.
- Voeg nu de wortelen toe en roer dit goed door elkaar.
- Doe nu het water en de bouillon in de pan.
- Voeg hier de aardappelen bij en laat dit even goed doorkopen.
- Voeg hierna de helft van de spinazie toe.
- Doe de soep in een blender of gebruik een staafmixer om er meer een geheel van te maken.
- Voeg hierna de andere helft van de spinazie toe.
- Proef de soep om te kijken of er nog zout of peper bij moet.
- Voeg als laatst de mosterd toe en roer dit goed door.
- Genieten maar!
Controleer de ingrediënten van de moster en het bouillonblokje.De andere producten vallen allemaal binnen het FODMAP-dieet.
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 06-12-2019 om 06:37.