<< Terug

Pasta on to go

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2018/Lunch/Pasta on to go300.jpg

Een goed vullende lunch is belangrijk. Je hebt nog een hele middag voor de boeg en je wilt er na de lunch weer vol goede moed tegenaan. Ik maak de pastasalade vaak een avond van tevoren en warm de pasta nog een keer op voor de lunch. Meng dan alles door elkaar en genieten maar!

De ingrediënten:

  • 2 handjes pasta (glutenvrij)
  • Sla, ongeveer zoveel als de onderkant van je to go bakje
  • 1 tomaat
  • 10 cm komkommer
  • ½ rode paprika
  • Het groen van een bosui
  • 5 cm courgette
  • 1 eetlepel crème fraîche ( lactosevrij)
  • Pijnboompitten.

Bereiden:

  1. Zet het water op voor de pasta.
  2. Snij ondertussen alle groente.
  3. Doe de pasta in het water als het kookt, kijk naar je eigen merk voor de bereidingstijd.
  4. Doe de sla onder in het to go bakje.
  5. Bak de courgette, paprika en bosui.
  6. Laat dit afkoelen voor het in het bakje gaat.
  7. Snij de tomaat en komkommer en voeg die in het bakje.
  8. Doe de afgekoelde pasta en groente in het bakje.
  9. Schep een lepel crème fraîche op de sla.
  10. Rooster de pijnboompitten, blijf schudden ze branden snel aan.
  11. Doe de pijnboompitten over de salade.
  12. Bewaar in de koelkast tot je gaat lunchen.
  13. Verwarm de pasta (kan in de magnetron)
  14. Mix alles door elkaar.
  15. Buon appetito!

Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 15-11-2018 om 09:57.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.