<< Terug

Safraanrijst

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2019/Diner/safraanrijst600.jpg

Heerlijk geurende rijst met een licht gele smaak. Daar heb je toch gelijk zin in? En eigenlijk is het niet eens zo heel moeilijk. Met maar een paar ingrediënten kan je dit heerlijke recept maken en kan je genieten van een heerlijke rijst. De rijst is voor ongeveer 2-4 personen. Dit is erg afhankelijk van wat je erbij eet.

Ingrediënten:

  • 3 kopjes rijst
  • 1 bouillonblokje (kip Knorr)
  • 1 liter water
  • 3 gram safraan

Bereiden:

  1. Doe als eerst het water in de pan en breng dit aan de kook.
  2. Voeg het bouillonblokje toe en blijf dit goed roeren totdat het blokje uit elkaar is gevallen.
  3. Voeg nu de rijst toe en roer dit even goed door.
  4. Voeg als laatst je safraan toe.
  5. Kook de rijst volgens de verpakking.
  6. Klaar? Genieten maar!

1 gram safraan is toegestaan binnen het FODMAP-dieet. Als je het gerecht deelt, kom je hier niet aan. Omdat safraan erg kan verschillen is het wel handig om dit te wegen. Als je het gerecht met z'n tweeën eet zou ik maar 2 gram safraan gebruiken. Blijf de bouillonblokjes controleren.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 15-11-2019 om 06:55.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.