<< Terug

Hartige gevulde letter

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2019/Bakken/hartigegevuldeletter600.jpg

Mensen op visite of een sinterklaas borrel? Deze haritge gevulde letter kan altijd. De basis van de letter is brood en de vulling is gemaakt met gehakt. Het vergt wat voorbereiding, maar je krijgt er ook iets voor terug. Ik heb als broodmix de witte glutenvrije broodmix van de Lidl gebruikt, maar dit kan ook met een andere broodmix. Ik heb het brood laten rijzen in een broodbakmachine, maar dit kan natuurlijk ook gewoon in een schaal.

Ingrediënten:

  • witte glutenvrije broodmix
  • 300 gram gehakt
  • het groen van een bosui
  • 1/2 tomaat
  • 1/2 paprika
  • 1/2 blikje mais
  • 2 eieren
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel oregano
  • 1 eetlepel mosterd
  • peterselie (naar smaak)
  • zout en peper
  • 1 eetlepel glutenvrije paneermeel
  • eventueel sesamzaadjes voor erop.

Bereiden:

  1. Begin met het bereiden van het brooddeeg, volg de instructies op de verpakking of op de broodbakmachine.
  2. Snij ondertussen de bosui, de tomaat en de paprika.
  3. Rul het gehakt gaar en voeg de kruiden hier aan toe.
  4. Voeg hier nu de bosui, tomaat en paprika en toe.
  5. Zorg ervoor dat dit goed gaar is.
  6. Proef het gehakt om te kijken of het voldoende op smaak is.
  7. Laat het gehakt afkoelen.
  8. Voeg als de gehakt is afgekoeld de mosterd toe en roer dit er door heen.
  9. Bestrooi je werkblad met een beetje glutenvrij bloem.
  10. Kneed ondertussen het deeg als dit klaar is en maak hier een lange slang van.
  11. Het is verstandig dit al op het bakpapier te doen, anders krijg je de letter waarschijnlijk niet heel in de oven.
  12. Duw de zijkanten van de slang een beetje naar buiten zodat je gehakt goed kan omsluiten.
  13. We gaan het gehaktmengsel klaar maken  voor de slang.
  14. Voeg één ei en de paneermeel toe bij het gehakt en meng dit goed door elkaar.
  15. Verdeel het gehakt over de slang.
  16. Sluit de zijkanten van de slang naar het midden zodat al het gehakt is omsloten.
  17. Knijp dit goed dicht zodat hij niet open barst of extreem gaat lekken in de oven.
  18. Probeer de slang nu om te draaien en in een S vorm te leggen.
  19. Scheid het ei dat over is en smeer een beetje eigeel over de letter heen.
  20. Besprenkel de letter met een beetje sesamzaad.
  21. Verwarm nu de ove op 200 graden.
  22. Laat de letter even rusten in de tijd dat de oven voorverwarmt.
  23. Zet de slang hierna in de oven op 200 graden voor 30-40 minuten.
  24. Genieten maar!

Controleer de glutenvrije bakmix altijd op verbogen FODMAP's. Controleer ook de paneermeel en de mosterd. De producten die worden gebruikt zijn allemaal low-FODMAP.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 29-11-2019 om 06:19.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.