<< Terug
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 20-12-2019 om 06:33.
Gingerbread koekjes
Lactosevrij, glutenvrij, FODMAPGingerbread huisje met de geur van gember, kaneel een nootmuskaat is iets wat ik echt bij kerst vind horen. Een lekkere kopje chocolademelk (lactosevrij) erbij en genieten van een heerlijke koekje bij de meest foute maar toch romantische kerstfilm. De kerstboom heeft mooie lampjes alle ballen hangen er al in en alles straalt kerst uit. Wil je net als op de foto huisjes maken? Gesmolten chocolade is de beste manier om koekjes aan elkaar te plakken!
Ingrediënten:
- 300 gram glutenvrije bloem
- 60 gram keukenstroop
- 120 gram lactosevrije of plantaardige boter
- 1 ei
- 75 gram bruine suiker
- 2 theelepels gemberpoeder
- 1 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel nootmuskaat
- 1/2 theelepel kruidnagel
- 1 theelepel bakpoeder
- zout.
Bereiden:
- Smelt de boter en laat dit afkoelen.
- Meng de kruiden en de bloem met elkaar.
- Meng het ei en de boter.
- Meng hier de bloem met de kruiden door heen.
- Voeg de bakpoeder en het snufje zout toe.
- zorg ervoor dat alle klontjes uit de suiker zijn en voeg dit samen met de stroop toe.
- Meng alles tot een mooi geheel wat je kan kneden.
- Verwarm de oven alvast voor op 160 graden.
- Het deeg is heel broos, als je er vormen uit wil steken is het verstandig om eerste elke keer een stukje met de hand te kneden zodat het iets warmer is.
- Rol hierna het deeg uit en steek de vormpjes uit.
- Plaats de koekjes voor 15 minuten in een oven op 160 graden.
- Laat ze hierna even afkoelen.
- Het smullen kan beginnen!
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 20-12-2019 om 06:33.