<< Terug

Vegan bapao

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarisch, vegan
/storage/photos/2019/Hapjes/veganbapao600.jpg

Van bapao kan ik zo genieten, dit hoort ook echt bij een borrelplank. Voor deze borrelplank heb ik een vegan versie gemaakt, maar het fijne is dat je eindeloos kan varieren met deze heerlijke balletjes.

 

Ingrediënten:

Deeg:

  • 50 gram broodmix (schar)
  • 40 ml water
  • 2 gram gist
  • 4 gram olijfolie
  • 2 gram zout.

Vulling:

  • 75 gram oesterzwammen
  • 1 eetlepel ketjap (glutenvrij)
  • het groen van 1 bosui
  • zout en peper.

Extra:

Cupcakevormen

Iets om te stomen, mandje of stoomkoker.

Bereiden:

  1. Maak de brooddeeg volgens de beschrijving.
  2. Scheur de oesterzwammen.
  3. Doe een beetje olijfolie in de pan.
  4. Bak de bosui.
  5. Voeg hierna de oesterzwammen toe.
  6. Voeg als laatst de ketjap en zout en peper toe.
  7. Laat dit even afkoelen, dan kan je makkelijker werken.
  8. Maak van het deeg 4 bolletjes.
  9. Druk de bolletjes plat en leg de vulling in het midden, iets meer dan een grote theelepel.
  10. Neem het plakje met vulling in je hand en vouw het dicht.Alles vouw je naar het midden.
  11. Draai het bolletje om, zodat de bovenkant boven is en maak er een bolletje van.
  12. Vouw de cupcakevorm open en leg het op zijn kop.
  13. Leg hier de bapao op
  14. .Als alle bolletjes klaar zijn, laat je ze 20 minuten stomen.
  15. Genieten maar!

75 gram oesterzwammen zijn toegestaan, hier blijf je netje onder. Ketjap, ook met gluten, is binnen het FODMAP-dieet toegestaan, 20 gram. 


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 07-12-2019 om 21:59.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.