<< Terug

Vegan taco pizza's

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarisch, vegan
/storage/photos/2019/Hapjes/vegantacopizza600.jpg

Pizza is altijd een goed idee, gecombineerd met taco's kan het idee eigenlijk alleen maar beter worden. Met dit recept kan je eindeloos variëren en dat zou ik zeker ook aanraden. Laat  je het weten als je een lekkere combinatie hebt gemaakt?

Ingrediënten:

Deeg:

  • 100 ml water
  • 50 gram boekweitmeel
  • 40 gram maïsmeel ( glutenvrij)
  • snuf zout.

Topping:

  • 4 cherry tomaten
  • sla
  • 1 theelepel mais per pizza
  • 1/4 avocado
  • citroensap

Bereiden:

  1. Begin met het maken de bodem.
  2. Verwarm de oven op 200 graden.
  3. Meng alle producten tot een kneedbaar deeg.
  4. Druk rondjes uit het deeg of maak bolletjes en maak dit plat.
  5. Zet de bodems in de oven op 200 graden voor 20 minuten.
  6. Laat de bodems een beetje afkoelen als ze uit de oven komen.
  7. Snij ondertussen alle groente en verdeel dit over de vormpjes.
  8. Voeg als laatst een beetje Citroen toe.
  9. Genieten maar!

Alle melen zijn toegestaan, tot 100 gram, hier blijf je onder. De avocado is tot 30 gram toegestaan.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 07-12-2019 om 21:59.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.